Friese

Woningmarkt

in beweging

Friese woningmarkt in beweging

Waarom verkoopaankoop?

Sinds het idee van ‘verkoop onder voorbehoud van aankoop’ hebben 4 Friese NVM makelaars de handen ineen geslagen en zijn gestart met het platform verkoopaankoop.nl. En dat loopt al lekker! We zijn nu klaar voor de volgende stap en dat is om het ook beschikbaar te stellen voor collega Friese NVM makelaars. Want, hoe meer woningen op de markt komen op basis van deze clausule, hoe groter de kans is dat er doorstroming ontstaat.

Scroll verder voor meer uitleg over verkoopaankoop

Verkoopaankoop.nl

Met verkoopaankoop.nl zet je potentiële verkopers/kopers aan tot actie. De huidige potentiële verkopers, die wachten met verkopen omdat ze nog een nieuwe woning hebben gevonden, wordt een oplossing geboden.

Met de inzet van de No Risk verkoopclausule neem je als makelaar de woning in de verkoop. De verkoop is echter pas definitief zodra de verkoper een passende woning heeft aangekocht. Samen met de verkoper & koper spreek je een redelijke termijn af (bijvoorbeeld 6 maanden). Binnen die termijn heeft de verkoper de mogelijkheid om een woning te zoeken. De gemaakte afspraak tussen verkoper en koper leg je vast in een aanvullende clausule in het (voorlopige) koopcontract. De verkoper heeft daarmee de garantie van een dak boven zijn hoofd. Het positieve gevolg: een grote groep potentiële verkopers durft met deze actie wel de stap te zetten en zet daarmee een domino-effect in gang.

In de huidige krappe markt heb je als aankoopmakelaar een duidelijk meerwaarde. Door een transparante aankoopdienst op maat aan te bieden aan de verkoper die gaat wil kopen, komt de aankoop dichterbij en dus ook het besluit om daadwerkelijk te verkopen.

Met deze stille verkoop zet je “traditionele” stille verkoop in een moderne uitvoering. Op begrijpelijke wijze neem je verkoper mee in dit verkoopproces en geef je het vertrouwen dat de woning snel en goed kan worden verkocht als de verkoper er klaar voor is. De verkoper bepaalt dus hoe “stil” de woning verkocht wordt.
Op de website van verkoopaankoop.nl gaan we de bezoekers triggeren een adviesgesprek aan te vragen door een gratis 1e aankoopbezichtiging aan te bieden. Daarnaast kan men een combinatiekorting aanvragen indien met kiest voor een gecombineerde aan- en verkoopdienst. Uiteraard onder de voorwaarde dat je bij de verkoper wordt uitgenodigd om zijn aan- en verkopenwensen te bespreken.

Robbie van der Werf

verkoopaankoop.nl is een initiatief van eztat.

Interesse in verkoopaankoop?

Of nog aanvullende vragen over de werkwijze? Laat je gegevens achter via onderstaand formulier, dan beantwoorden wij ze graag!