Een goede website: Wanneer is een website goed en waarom is dat belangrijk?

Geplaatst: 10 augustus 2022 3:38 door

Bijna elk bedrijf heeft tegenwoordig een eigen website, maar de ene website is de andere niet. Waardoor is een website ‘goed’? En is het eigenlijk wel belangrijk om een goede website te hebben?

Wanneer is een website goed?

Een website heb je niet zonder reden. De meest voorkomende reden dat makelaars een website hebben, is zodat mensen online informatie kunnen verzamelen en op basis van deze informatie contact opnemen of een afspraak maken. Het is dus belangrijk om de focus hierop te leggen. Alle teksten, afbeeldingen en linkjes moeten de lezers overtuigen om contact op te nemen of een afspraak te maken.
Het doel kan per pagina verschillen. Zo is je doel op een verkooppagina om een verkoopgesprek binnen te halen, maar op de aankooppagina wil je natuurlijk dat de lezer een aankoopgesprek aanvraagt.

Gebruiksvriendelijkheid

Wat een website verder goed maakt, is dat de site gebruiksvriendelijk is. Hiermee wordt bedoeld dat het niet lang moet duren voordat de website geladen is, dat de menustructuur van de site duidelijk is, dat de juiste informatie op de website staat et cetera.
Als een website gebruiksvriendelijk is, zal de bezoeker er langer op blijven (en heb je een lage ‘bounce rate’). Een website bezoeker haakt snel af als de website niet goed werkt.

Mobiele website

Zorg er ook voor dat de website op mobiel goed te lezen is. De meeste website bezoekers scrollen namelijk door de website via hun mobiel. Wanneer er dus niet gedacht is aan een mobiele versie van de website, zullen de bezoekers sneller afhaken in verband met gebruiksvriendelijkheid.

Vindbaarheid

Een goede website moet vindbaar zijn. Wanneer een website niet vindbaar is, zal jouw potentiële klant er namelijk nooit op komen. Zorg ervoor dat er relevante content op de website staat, dat de SEO (Search Engine Optimisation) goed staat en regelmatig geoptimaliseerd wordt. Eventueel kan je Google-advertenties inzetten zodat de kans nog groter is dat de potentiële klant jouw website tegenkomt. Ook kan je natuurlijk actief posts plaatsen op social media met linkjes naar jouw website. Google ziet dat er verkeer naar jouw website komt en rankt jouw website daardoor hoger. Dit alles bij elkaar maakt de kans veel groter dat een potentiële klant jouw website tegenkomt en uiteindelijk een afspraak inplant.

Waarom is het belangrijk om een goede website te hebben?

Het is waarschijnlijk al duidelijk waarom het belangrijk is om een goed werkende website te hebben.
Het brengt vele voordelen met zich mee, namelijk:

Kan de keuze van de potentiële klant beïnvloeden

Een potentiële klant kan door jouw website kiezen voor jou als makelaar. Stel de klant twijfelt tussen jou en een andere makelaar, dan is de website vaak doorslaggevend. Dit is namelijk de plek waar men als eerst gaat oriënteren. Laadt de website van de andere makelaar heel langzaam, of is het design niet mooi? Dan is de kans groot dat de klant een voorkeur krijgt voor jou als makelaar.

Meer kans op conversies

Wanneer jouw website staat als een huis, is de kans op conversies groter. Zorg er dus voor dat jouw website vindbaar is, dat bezoekers vaak genoeg de kans krijgen om contact op te nemen, dat de content relevant is én dat jouw website snel laadt. Maak het verleidelijk om een afspraak te maken. Dit kan je doen met buttons in opvallende kleuren (zogeheten Call-to-action buttons).

Straalt professionaliteit uit

Dit punt sluit aan op het punt ‘kan de keuze van de potentiële klant beïnvloeden’. Hoe vaak heb jij niet meegemaakt dat je een website wilde opzoeken en de website er niet mooi uit zag of niet goed laadde? Dan haak je al snel af. Een goede website straalt professionaliteit uit. Het laat zien dat je niet alleen in de makelaardij je best doet, maar alles tot in de puntjes juist verzorgd hebt.

Al met al kan er gesteld worden dat het alleen maar voordelen oplevert om een goed werkende website te hebben. De kans op conversies en nieuwe klanten wordt aanzienlijk verhoogd. Wil jij nou een goede website, maar wil je hier niet te veel tijd aan kwijt zijn? Kijk dan eens op https://www.eztat.nl/website/ voor de mogelijkheden die wij bieden. Wij nemen al het werk uit handen en zorgen ervoor dat jouw website piekfijn in orde is.

Copyright© 2022 eztat bv | Alle rechten voorbehouden
BTW: NL8099.91.718.B0 | KVK: 01091859
Privacybeleid

Google-review

Terug naar overzicht

Wij zijn klaar voor jou.

Ben jij klaar voor een boost?

Wil jij de beste positie in jouw werkgebied innemen? Wij komen graag langs om te vertellen hoe we je kunnen ondersteunen. Samen zetten we jouw kantoor in de markt.